SİYASET

img

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Dünyadaki durgunluğa rağmen Adana yılın ilk 3 ayında ihracatını yüzde 9 artırdı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yılın ilk 3 ayında Adana’da ihracatın yüzde 9 arttığını belirterek, "Bu başarıların asıl sahipleri Adanalı girişimci kardeşlerimi yürekten kutluyorum" dedi.

img

TÜBİTAK Başkanı Mandal: TÜBİTAK destekli bir yapay zeka sistemi projesi başlatacağız

“Girişim fikri olan arkadaşlarımızın bizlere daha kolay ulaşması, fon bulma, proje hazırlama TÜBİTAK odaklı katkı vermeye yönelik bir arayüz çözümümüz var. Bu anlamda kullanıcılarımızı bu hafta sonu açmayı planlıyoruz” dedi.

img

Prag’daki heykel krizinde yeni gelişme: Prag’a Türk parkı yapılacak

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın girişimleri sonrası Avrupa’da ilk defa bir parka belediye kararı ile “Türk” adı verilecek.

img

Bin Yılların Derinliğinden Gelen Medeniyet: ANEV

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov’un kaleme aldığı “Bin Yılların Derinliğinden Gelen Medeniyet: ANEV” kitabının tanıtım toplantısı TÜRKSOY Genel Sekreterliği konferans salonunda yapıldı. 

img

Uzay yolunda yeni hamleler, yeni ekiple hızlanacak

Türkiye, insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla gerçekleştirirken Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) yönetiminde yapılan düzenlemelerle gelecek dönemin stratejik hedeflerine odaklanıldı.

img

YTB'den "Dostluğun 100. Yılında: Türkiye-Macaristan İlişkilerinin Altın Çağı" konferansı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), "Dostluğun 100. Yılında: Türkiye-Macaristan İlişkilerinin Altın Çağı" isimli konferansına ev sahipliği etti.