SİYASET

img

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen: AB ile vize serbesti sürecimizde en kısa zamanda sonuç almak istiyoruz

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen, "Ne yazık ki vize kısıtlamaları iş insanları için halen büyük bir engel teşkil ediyor. AB ile vize serbesti sürecimizde en kısa zamanda sonuç almak istiyoruz." dedi.

img

Türk savunma sanayisinde hedefler "dünya devi" olmaktan geçiyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Dünyada ilk 10'a giren şirketlere KOBİ'lerimizin iş yapabilmesinin önemli bir aşama olacağını değerlendiriyorum. Bu yönde de çalışıyoruz." dedi.

img

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye'nin dış ticaret açığındaki azalma trendinin devam ettiğini bildirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, takip ettikleri günlük ve saatlik verilere göre ihracatta yıla iyi başladıklarını belirterek, "Hem dış ticaret açığımızın azalma hem de ihracatımızın ithalatı karşılama oranının yükselme trendi devam ediyor." dedi.

img

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri, BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü ile bir araya geldi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Cenevre'de düzenlenen toplantıda Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi (UNOG) Genel Direktörü Tatiana Valovaya ile bir araya gelerek TDT ve Birleşmiş Milletler arasındaki önemli gelişmeleri ve gelecekteki iş birliklerini el

img

TİKA, 2024'te Türkiye’nin dost elini dünyaya uzatmaya devam edecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serkan Kayalar, "TİKA, insanı önceleyen ve dünyanın farklı coğrafyalarında kalkınma projelerini destekleyen bir kuruluş. Türkiye'nin tecrübesiyle dünyayı bir araya getirmeye devam edeceğiz. " dedi...

img

TOBB açıkladı: Geçen yıl 25 bini aşkın şirket kapandı

TOBB verilerine göre, 2023'ün tamamında 25 bin 883 şirket, aralıkta ise 5 bin 952 şirket kapandı.