TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova’yı kutladı

img

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova’yı kutladı

 

Şuşa 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapanış etkinlikleri vesilesiyle Bakü’de bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, resmi temaslar çerçevesinde kardeş kuruluşlardan Türk Kültür ve Miras Vakfı’nı ziyaret ederek Başkan Aktotı Raimkulova ile görüştü.

Görüşmede Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanlığına yeni atanan Aktotı Raimkulova’yı kutlayan ve başarılar dileyen Raev, Türk halklarının zengin kültür mirasının tanıtılması ve kültürel entegrasyonun sağlanmasının önemine vurgu yaparak, bu çerçevede iki kardeş kuruluş arasında ortak faaliyetlerin artırılması ve iş birliklerinin genişletilmesi konularını değerlendirdi.

2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Azerbaycan’ın incisi ve maneviyatının simgesi Şuşa’da gerçekleştirilen etkinlikler hakkında da kısa bilgi veren TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, Türk Dünyası’nın kültürel entegrasyonuna katkı sağlayacak büyük projelerde kardeş kuruluşların ortak çalışmasının önemini vurguladı.

Raev, bu yılın özel önemine değinerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 100. Yılı TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı kutlamalarına ek olarak, Azerbaycan’ın kadim topraklarının işgalden tamamen kurtulmasının da yıla özel anlam kattığını belirtti.

Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Aktotı Raimkulova da TÜRKSOY’un 30. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, bu kapsamda yapılan çalışmalar nedeniyle TÜRKSOY’u tebrik etti ve kendisinin bakanlığı döneminden de yakinen tanıdığını Teşkilata çalışmalarında başarılar diledi. Raimkulova TÜRKSOY ile ortak çalışmaların artırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

 Görüşmede 2024 yılında yapılacak etkinlikler programı da değerlendirerek, iki kardeş kurum arasında iş birliğinin daha da artırılması temennisi dile getirildi.