Kırgızistan Türkiye Fahri Konsolosu Dr Mustafa Kurt a, Dr Ahmet Aksudan Ziyaret

img

‘’Kırgızistan- Türkiye Fahri Konsolosu Dr.Mustafa Kurt’a, Memur-Sen Konfederasyonu Eski Genel Başkanı Dr.Ahmet Aksudan Ziyaret’’

“Kırgızistan-Türkiye Fahri Konsolosu Dr.Mustafa Kurt,   Memur-Sen Eski Başkanı, Sağlık-Sen Kurucusu Dr.Ahmet Aksu’ya Kırgızistan Milli Kıyafeti Olan Çapan ve Kalpak Giydirdi.”

ANKARA ( Sivil İnisiyatif)Zeliha Sorkunlu- Memur-Sen Konfederasyonu Eski Genel Başkanı Sivil Toplum Kuruluşlarının Duayeni Diyebileceğimiz Dr.Ahmet Aksudan, Kırgızistan- Türkiye Fahri Konsolosu ve Aynı Zamanda Başkent Platformu Genel Başkanı Dr. Mustafa Kurt’u Konsolosluk Makamında Ziyaret Etti.

Görüşmede, Kırgızistan-Türkiye arasındaki ilişkiler, ekonomik, kültür ve dostluk ilişkilerini güçlendirmek, yardımlaşma amaçlı neleri yapabiliriz konuştular.

Dr. Aksu ziyaretinde şunları söyledi; Fahri Konsolosumuz sadece Türkiye -Kırgızistan arasında bir elçi değil aynı zamanda Türk dünyasına ve gönül coğrafyamıza hizmet eden önemli bir kanaat önderidir ve benim dostumdur.

Bizler ülkemiz, milletimiz için bir şeyler yapma gayretinde olduğumuz gibi aynı zamanda ecdadımızın bırakmış olduğu mirası, yaşama ve yaşatma gayreti içinde hep olduk.

İnsanlığın kurtuluşu, bizim medeniyetimiz olan “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” anlayışıyla mümkündür. Bu güzel ecdat mirasını 10 yıl önce küllerinden adeta Mustafa başkanım başkent platformunu kurarak ve “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” rehber edinmesi, bizlerinde bu vesile ile başkent platformunda olmamızı sağlamıştır.

Osmanlının vakıf anlayışını günümüzde Sivil Toplum kuruluşlarında  vücut bulması için gayret gösteren başkent platformu ailesine, milletimiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum.. dedi

Dr.Mustafa Kurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu sözlerle devam etti..

Türk ve İslam  dünyasına uzun yıllar hizmet eden, Türk dünyası ile gönül köprülerini her daim güçlü tutan bizi gerek Kırgızistan fahri konsolosluğumuzda gerekse başkent uluslararası barış kardeşlik platformu faaliyetlerimizde yalnız bırakmayan bizlerle beraber danışma kurulunda ve yönetim kurulunda bizleri hiç yalnız bırakmayan sayın Dr. Ahmet aksuya teşekkürlerimi borç bilirim.

Elbette Başkent Platformunun misyonu olan “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” anlayışı bizim için kutsaldır. Çünkü insan kutsal bir varlıktır. Devlet ise izavi bir kavramdır ve insan da vücut bulur böylelikle devletin sosyal ekonomik, kültürel, yani her anlamda seviyesinin yükseltende insandır… Bu sebeple Başkent platformu felsefesini Osmanlı imparatorluğunun yönetim anlayışından yani “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” anlayışından almıştır.

Osmanlı imparatorluğu üç kıtada bir çok milletin bir arada yaşamasına imkân vermiş, ayrıca din, dil, ırk, ayrımı yapmadan barış, huzur ve kardeşlik içinde 624 sene o günkü koşullarda at üstünde büyük bir coğrafyada barış ve kardeşlik içinde varlığını sürdürmüştür.

Bizler de ecdadımızın yaptığı gibi insan odaklı hizmet üreten ve hizmetlerinin karşılığında dünyalık hiçbir şey beklemeyen gönüllü bir kuruluşuz.

Daha sonra Kırgızistan-Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt Dr.Ahmet Aksu’ya Marifet İltifata Tabidir Anlayışından Hareketle Kırgızistan Milli kıyafeti olan çapan ve kalpak giydirdi.”

Memur-Sen eski başkanı, Sağlık-Sen kurucusu Dr.Ahmet Aksu sevgili dostum, ahretliğim, gönül insanı, Türkiye aydınlarından sayın Dr. Mustafa Kurt’tan böyle bir özel kıyafeti almanın gururunu ve sevincini yaşamaktayım.  Cenab-ı Allah hepimize uzun yıllar, başarılı hizmetler vermeyi nasip etsin, ayrıca bu giymiş olduğum kıyafetin hakkını vermeyi hizmet etmeyi gereğini yerine getirecek çalışmalar nasip eylesin dedi.