Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kazakbaev

img

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kazakbaev, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile bir araya geldi

 Kırgız Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya geldi.

Görüşmede tarım ve ormancılık alanında ikili işbirliği konularının yanı sıra Kırgızistan'dan Türkiye'ye tarım ürünleri ihracatı ve bu alanda deneyim alışverişinde bulunma konularını ayrıntılı olarak ele aldılar.

Büyükelçi Kazakbaev, Kırgız balı, kayısı üzerindeki gümrük tarifelerini düşürerek ve et ürünleri ithalatı yasağını kaldırarak Kırgız tarım ürünlerinin Türkiye'ye ihracatını artırılması konuları üzerinde değerlendirilmesi konusunda öneride bulundu.

Ayrıca  Kırgız çiftçilere fasulye tohumu ve elit buğday çeşitlerinin sağlanması ve su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için eğitim merkezlerinin düzenlenmesinin yanı sıra organik tarım, hayvancılık ve kooperatiflerin geliştirilmesi  alanlarında işbirliği konularını değerlendirdiler.

Büyükelçi Kazakbaev ve Bakan İbrahim Yumaklı iki ülke arasında üst  düzeylerde ziyaretlerin düzenlemesi konusu üzerinde durdular. Türk tarafı, Kırgız Cumhuriyeti Tarım Bakanı A. Dzhanybekov adına uygun bir zamanda Kırgızistan'ı ziyaret etme daveti aldı.

Toplantının sonunda taraflar, iki ülkenin Tarım Bakanlıkları Çalışma Gruplarının çevrimiçi bir toplantısını düzenlemenin yanı sıra veteriner güvenliği alanında bir İşbirliği Anlaşması imzalama olasılığını incelemeyi kabul etti.

Görüşme karşılıklı hediye ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.