Kırgız Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaevden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başka

img

Kırgız Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaevden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı ziyaret

Büyükelçi Ruslan Kazakbaev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı’yı makamında ziyaret etti 

ANKARA(Sivil İnisiyatif) Zeliha Sorkunlu/ Büyükelçi Kazakbaev, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı ile görüştü.

Büyükelçi Ruslan Kazakbaev, seçimlerin başarıyla tamamlanması ve yeni hükümet ve parlamentonun kurulması ile Türk tarafını tebrik etti.

Görüşmede taraflar, kardeş ülkeler arasındaki yüksek düzey ilişkilere memnuniyetle dikkat çekerek, ikili ve çok taraflı iş birliğine ilişkin bir dizi konuyu ele aldı ve Kırgız Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarının İdari İşler birimleri arasındaki iş birliğinin etkinleştirilmesi gereğini ifade etti.

Bugüne kadar varılan mutabakat doğrultusunda gelecekteki üst ve en üst düzey ziyaretlerin düzenlenmesine özel önem verildi.

Metin Kıratlı ile Kırgız Cumhuriyeti Devlet Sekreteri Süyünbek Kasmambetov arasındaki görüşmeler ve bu görüşmelerde varılan anlaşmalar önemle belirtildi.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak kültürel etkinliklerin düzenlenmesine ilişkin konular ele alındı.