ETHEXPO Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarında Kırgız Rüzgârı

img

ETHEXPO Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarında Kırgız Rüzgârı


KURT; Kırgızistan Bolu fahri konsolosluğu olarak; Kırgız Cumhuriyetinin turizm ve sağlık alanında iş birlikleri kurulabilmesi için stant açtık dedi.
 

İSTANBUL (Sivil İnisiyatif) Zeliha Sorkunlu / Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İİT Helal Expo Fuarı ile aynı anda gerçekleştirilen ETHEXPO Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını açtı.

Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Hizmet İhracatçıları Birliğince desteklenen ETHEXPO 2023 Fuarı, Dünya Helal Zirvesi, Uluslararası Helal Expo, HIMSS Eurasia Sağlık Bilimleri Konferansı ile aynı tarihte düzenlenmesi dolayısıyla üst düzey heyetler ve delegeler tarafından da ziyaret ediliyor.

FUARDA KIRGIZİSTAN STANDI


Kırgız Cumhuriyeti Bolu fahri konsolosu Atillahan Kurt, Kırgız Cumhuriyeti Bolu fahri konsoloğu olarak Kırgızistan’ı tanıtmak adına fuar da yerini aldı.

Kurt; hedefleri arasında yer alan ekonomik, sosyal ve ticari kültürel alanlarda ülkeler arasındaki ilişkileri arttırmak maksadı ile Kırgızistan Bolu fahri konsolosluğu olarak; Kırgız Cumhuriyetinin turizm ve sağlık alanında iş birlikleri kurulabilmesi için stant açtık dedi.


Millet olmanın, tarihte geleceği birlikte düşünmekle mümkün olduğunu vurgulayan Kurt, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkiler güzel bir şekilde ilerlerken bu da bize pek çok sorumluluğu yüklemektedir. Biz kardeş ve dost devletiz, halklarımızın kalbi ve kanı bir aramızda beş bin kilometrelik bir mesafe var. Bu bizim için engel değildir. Kalbimiz ve kanı bir olan ataların evlatları olarak birbirimize destek olmalıyız. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliklerinin ileri seviyeye götürmek için bugün burada Kırgızistan’ı tanıtarak, ziyarete gelen tüm iş insanlarını Kırgızistan’a davet ediyoruz. Fuar kapsamında  standımızı da ziyaret eden Ticaret bakanı Ömer Bolat ile istişarelerde bulundum ve kendilerini Kırgızistan’a davet ettim dedi.

20 ÜLKE MİLLİ KATILIM YAPTI
 

İstanbul Fuar Merkezi'nde ilk kez kapılarını açan ETHEXPO Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarı, sektörün önde gelen yatırımcıları, sağlık kuruluşları, seyahat acenteleri, hastane ve alanında uzman isimleri buluştu. 20 ülkenin milli katılımla yer aldığı fuarda, 300'den fazla yerli ve yabancı firma stant açtı. 119 ülkeden 9 bin yabancı ziyaretçinin geldiği fuarı, 30 bine yakın kişi ziyaret etti
Bu yılı 60 milyon turist ile 56 milyar dolarla kapatmayı hedefleyen sektör, Türkiye Yüzyılı'na ise güçlü bir iddiayla giriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çizdiği yol haritasına göre turizmden 2024'te 68 milyar dolar, 2025'te 77, 2026'da 85.3, 2027'de 93 ve 2028'de 100 milyar dolarlık gelir elde edilmesi hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için yapılacak en güçlü çalışmaların başında ise turizmi çeşitlendirmek yatırıyor. Burada en büyük desteklerden birinin ise sağlık turizminden gelmesi bekleniyor. Tatil amaçlı gelen bir turistin ortalama üç katı gelir bırakan sağlık turizminde bu yılın sonunda iki milyon yabancı hastanın ağırlanması beklenirken 2028'de bu sayının 5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Sağlık turizminde elde edilen gelirin ise 30 milyar ulaşması planlanıyor. Bu kapsamda bu yıl 9. Dünya Helal Zirvesi kapsamında ilk kez düzenlenecek olan ETHEXPO Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarı, sağlık turizmine güçlü bir katkı sunmaya planlıyor..