IDEF 2025 Kapılarını Açtı: Savunma Sanayisinde Küresel Buluşma

img

IDEF 2025 Kapılarını Açtı: Savunma Sanayisinde Küresel Buluşma

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025), 33 ülkeden üst düzey katılım ve 400’ün üzerinde uluslararası firma ile İstanbul’da başladı. Medya yayıncısı ve savunma sanayi iş insanları Atillahan Kurt ve Hasan Salih Kurt da fuarın dikkat çeken isimleri arasında yer aldı.

Savunma Sanayisinin Kalbi İstanbul’da Atıyor

İSTANBUL (Sivil İnisiyatif)Zeliha Sorkunlu/ Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetiminde düzenlenen IDEF 2025, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını açtı.
Bu yıl fuara 33 ülkeden bakan, 120’den fazla bakan yardımcısı, genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanı katılıyor. 44 ülkeden gelen katılımcılar stant açarken, 400’ün üzerinde uluslararası firma ürünlerini sergiliyor. Savunma sanayi alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan iş insanları Atillahan Kurt ve Hasan Salih Kurt da fuarda yer alarak ulusal ve uluslararası projeler hakkında görüşmeler yaptı.

Kara, Hava ve Deniz Sistemleri Sahnede

Fuar alanında ana muharebe tankları, zırhlı araçlar, elektronik harp sistemleri, roket ve güdümlü füzeler, taktik balistik füzeler ve insansız kara araçları (İKA) sergileniyor.
Hava araçları bölümünde sabit kanatlı platformlar, hava savunma sistemleri, elektronik harp teknolojileri, uydular, insansız hava araçları (İHA) ve uçak motorları dikkat çekiyor. Deniz araçları kısmında ise muharebe ve destek gemileri, insansız su-üstü ve su-altı araçları (İSA) ve komuta-kontrol sistemleri tanıtılıyor.

IDEF 2025 Dört Farklı Noktada Düzenleniyor

IDEF 2025 bu yıl İstanbul Fuar Merkezi’nin yanı sıra Atatürk Havalimanı, Ataköy Marina ve WOW Kongre Merkezi olmak üzere dört farklı lokasyonda gerçekleşiyor. Etkinliğin son iki günü halka açık olacak.

Topçu: “IDEF Küresel İlgi Odağına Dönüştü”

TSKGV Genel Müdürü Hüseyin Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı açılışta, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN gibi vakıf şirketlerinin Türk ordusunun gücüne katkı sağladığını vurguladı.
“IDEF, savunma sanayimizin uluslararası vitrine çıkmasında en büyük platform oldu,” diyen Topçu, bu yıl fuarın hem statik hem de dinamik gösterilerle zenginleştirildiğini belirtti.

Atillahan Kurt ve Hasan Salih Kurt’tan Yoğun Katılım

Medya yayın kuruluşu temsilcisi ve savunma sanayi iş insanı Atillahan Kurt ile Hasan Salih Kurt, Türk savunma sanayisinin küresel pazardaki geleceği üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Fuar kapsamında yerli firmaların inovatif ürünlerini inceleyen Kurt kardeşler, Türkiye’nin savunma teknolojilerindeki atılımının uluslararası alanda daha güçlü bir yer edineceğini vurguladı.